Kapcsolat

Elérhetőségeink

Coromed Kardiológia Magánrendelő

Időpont egyeztetés

Időpont egyeztetése a szakorvosoknál megjelölt telefonszámokon lehetséges.

Kardiológiai magánrendelés

Kardiológia
Magánrendelés

Coromed Szívgyógyászati magánrendelés

Kardiológiai kisokosCoromed Kardiológia Magánrendelő

Szívbetegségek

Magas vérnyomás-betegség vagy hipertónia

Betegség leírása

Hipertónia a napi többszöri méréssel igazolható a 140/90 Hgmm felett mért vérnyomás – orvosi rendelőben, nyugalmi állapotban. Otthoni mérések esetén már a 135/85 Hgmm-es érték is magasnak számít. Több tényező együttesen alakítja ki a magas vérnyomás-betegség kialakulását. Az örökletes tényezők, a mozgásszegény életmód, a stressz, a dohányzás, a túlsúly, egészségtelen táplálkozás, a túlzott alkohol, kávéfogyasztás de jelentkezhet egyéb betegségek tüneteként is, mint hormonális működés zavarai, fejlődési rendellenességek, vesebetegségek.

A magas vérnyomás betegség, hipertónia korai felismerése és kezelése a betegek életminősége és életkilátásaik tekintetében döntő jelentőségű.A kezeletlen magas vérnyomás súlyos szövődményeket idézhet elő. A szövődmények elkerülése, mérséklése érdekében az orvosi gyakorlatban a teljes kardiovaszkuláris kockázat mérséklése a cél, nem pedig önmagában a vérnyomás csökkentése.

Milyen tünetek jelentkezésekor kell orvoshoz fordulni?

A betegség nem okoz panaszt kezdetben, ezért az emberek többsége nem gondol arra, hogy orvoshoz kellene fordulnia.

Bizonyos idő után a visszatérő fejfájások gyötrik, szédülés, orrvérzés, homályos látás, fáradékonyság, esetenként mellkasi fájdalom jelentkezik. Amennyiben a hipertónia más betegségekhez társul, akkor a megbetegedett szerv elváltozásai okozzák a vezető tüneteket, és a magas vérnyomás másodlagos kísérő tünet.

Hogyan tudunk segíteni?

A fennálló társbetegségeket is szem előtt tartva megállapítjuk az elérni kívánt vérnyomás célértéket. Feltérképezzük a kivizsgálás során, hogy érrendszeri károsodás kialakult-e már, valamint, hogy fennáll-e esetleg olyan kóros elváltozás – például pajzsmirigy-, vagy vesebetegség –, amely a magas vérnyomás okozója lehet.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy társbetegségek megléte esetén személyre szabottan szükséges megállapítani a megfelelő, elérendő vérnyomásértéket a beteg számára, melyhez orvosi segítségre van szükség.

Részletek »

Szívritmuszavarok

Betegség leírása

A ritmuszavarok kialakulása leggyakrabban az ingerképző-, ingerületvezető struktúrák károsodására, a szívizomzat különböző okok következtében kialakult károsodásra, a szívben veleszületetten jelenlévő járulékos ingerületvezető képletekre, oxigénhiányos állapotokra vezethetők vissza.

Gyorsabban vagy lassabban húzódik össze a szív. A szívritmus alakulását egyéb külső körülmények is befolyásolhatják: tea, kávé túlzott fogyasztása; bizonyos ásványi anyagok hiánya vagy többlete; pajzsmirigybetegség.

Milyen tünetek jelentkezésekor kell orvoshoz fordulni?

Amennyiben a tünetek elhúzódnak, ha rossz közérzetet, panaszt okoznak.

Tünetek: szapora vagy rendszertelen ütések, ütemkihagyások, gyengeség, szorongás, légszomj, eszméletvesztés.

Részletek »

Szívizombetegségek

Betegség leírása

Számos kiváltó oka lehetséges a szívizom betegségeknek. A szív kitágul, fala megvastagodik, vagy elvékonyodik, nem képes a vér megfelelő továbbítására – pumpa funkciójának romlása következtében.

Milyen tünetek jelentkezésekor kell orvoshoz fordulni?

A betegség kialakulásakor még tünetmentesek a szívizombetegségben szenvedő betegek. A betegség későbbi szakaszában a tünetek terhelésre alakulnak ki, majd már nyugalomban is jelentkezhetnek: gyengeség, nehézlégzés, éjszakai fulladás, és többszöri vizeletürítés, ödéma az alsó végtagon.

Részletek »
A szívbetegségek bemutatásának végére értünk.

Kérjük, adja meg az alábbi mezőbena keresett kifejezést.

Come to work with us

Want to learn about the container experience and start working in a shared place